Er du der stadig?

FORTSÆT

Vanessa Perez

Vanessa Perez

vanessa-perez

Jeg studerede Business Administration på universitetet i Caracas og arbejdede senere for et multinationalt kosmetikfirma (L'Oreal). Det var mere end bare et arbejde. Jeg levede og åndede for marketing. Men jeg arbejdede 10-12 timer om dagen og havde ingen tid til mig selv. I 2001 besluttede jeg for at flytte til Spanien for at specialisere mig i marketing, men jeg vidste allerede da, at jeg ville være min egen chef. Jeg åbnede en franchise, men det gik ikke, så jeg gik hurtigt tilbage til et normalt job. Efter mit første barn blev født gik det op for mig, at jeg ikke længere ønskede at være afhængig af andres beslutninger; jeg ville nyde livet sammen med min familie uden at gå på kompromis med, hvad jeg kunne tjene. Jeg har stadig en mappe på min computer, der hedder "projekter". Den er fyldt med forskellige planer for virksomheder, men ingen af dem var mulige at realisere med en noget nær tom bankkonto.

Jeg havde tænkt på at starte en virksomhed i flere måneder, alt imens jeg deltog i forskellige kurser. Det ligger ikke til mig at vente på at tingene sker. Jeg foretrækker at leve livet fuldt ud. Jeg hørte første gang om Nu Skin, da en ven anbefalede virksomheden, men da jeg allerede havde arbejdet i kosmetikbranchen i 7 år, ville jeg egentligt helst prøve en anden branche.

3 måneder senere hørte jeg igen om Nu Skin. Denne gang var det fra en veninde, som jeg ikke havde set i nogle måneder. Jeg var meget overrasket over, hvor godt hun så ud. Jeg spurgte hende, hvilke produkter hun havde brugt og hun nævnte et apparat. Jeg tøvede ikke et sekund med at købe det. Da mit produkt kom med posten, anede jeg ikke, hvad jeg skulle stille op, så jeg tog kontakt til min veninde igen. Resten af æren går til Cecilia Molina og Paz San Román.

Hvis du spørger mine venner, så vil de sikkert kalde mig en drømmer. Mit liv i dag er det jeg drømte om for 7 år siden, for jeg bestemmer selv hvordan og hvornår jeg gør tingene. Jeg drømte om at rejse, og nu rejser jeg hver eneste måned, hvad enten det er på ferie eller arbejdsrelateret. Alt sammen takket være Nu Skin. Jeg elsker at flyve. Et godt råd er altid for at få sædet i midten. Så har du en potentiel kunde på hver side. Min drøm var at have god tid, tid til at se mine børn vokse op og tid til at bruge tid med mine forældre. Jeg skrev for nyligt: "I lørdags tog jeg mig tid til at tænke over og være taknemmelig for alle de ting, jeg har opnået. Jeg husker tydeligt, hvordan jeg, for ikke særlig mange år siden, drømte om mere. Hvis jeg selv kunne vælge, så ville jeg have det sådan her altid."

Før i tiden spillede jeg rugby; jeg har altid været glad for holdsport, og det er en af mine største motivationskilder at hjælpe hver enkelt spiller få mest muligt ud af sit talent. Vi har alle talent for noget. I Spanien er vi vokset takket være teamwork. Det gør mig glad at se, hvordan lederne i Spanien lever det liv, som de sagde, at vi kunne leve. Hver dag er en ny udfordring. Hver eneste potentielle kunde har en historie, og jeg har mødt en masse mennesker på grund af Nu Skin. Mange af dem er blevet mine gode venner. Det virker som om, at alle os, der gør denne branche til en livsstil, har et særligt gen. Jeg tænker nogle gange, om Dr. Chang har vidst det hele tiden.

Min mest uforglemmelige oplevelse var mindre end 6 måneder efter jeg startede. Jeg vidste stadig ikke helt, hvad jeg lavede, men tog alligevel afsted til kongressen i Utah sammen med Cecilia Molina Borja. I starten tænkte jeg på Nu Skin som en dansker og en svensker, der fortalte os ting. Men da jeg kom til kongressen, så 16.000 distributører, og hørte deres succeshistorier, kunne jeg ikke lade være med at græde. Der blev udtrykt taknemmelighed for den forskel, vi gør i Malawi og andre lande. Jeg glemmer det aldrig... nogensinde.

3.000 er et nøgletal for mig. Hvis du ikke forstår det, så er du ikke 100% dedikeret til forretningen. Jeg foretrækker at dele mit arbejde ind i perioder på 6 måneder. Succesrejserne er altid en prioritet, men succes afhænger ikke altid af hårdt arbejde. Jeg følger udviklingen af de forskellige linjer på en tavle og sammenligner volumener i de forskellige måneder med de tilsvarende måneder det foregående år. På den måde kan jeg se, om jeg har forbedret mig eller ej.  Formålet er at finde vejen til yderligere succes.

Det hjælper mig med at fokusere. Hvis jeg ikke når mine mål i en måned, bliver jeg nødt til at arbejde hårdere for at opveje det den næste måned. Jeg har "drømmekort" i hele huset, skemaer med målsætninger og navnelister, der hele tiden udvikler sig. Alt dette gør, at jeg kan holde fokus på min jagt efter mere vækst.

Jeg lærte fra den bedste. Jeg går i seng hver eneste aften vel vidende, at jeg har solgt endnu et produkt. Den ene dag kan det være en lip gloss, den anden TR90. Det er vigtigt at have en liste over aktive kunder. Det hjælper dig med at holde motivationen. Jeg taler med folk overalt; på gaden og når jeg er ude at handle. Der er ikke noget underligt i at anbefale ting. Hvorfor ikke anbefale et førsteklasses produkt og en usædvanlig forretningsmulighed?

I starten var alt, jeg ville, at tjene lidt ekstra ved at anbefale produkterne. Det var let for mig at blive Executive, men også at miste titlen igen. Sådan gik det frem og tilbage. Så var det, at jeg fandt en, som var interesseret i forretningsmuligheden, men boede mere end 380 km fra Madrid. Og et par måneder senere fulgte en der boede 630 km fra Madrid. Det virkede helt surrealistisk, fordi jeg selv boede i Madrid. Et andet problem var manglen på information. Markedet i Spanien var nyt og derfor var der ikke meget støtte at hente. Jeg var ikke desto mindre så heldig, at alle foregangspersonerne holdt til i Madrid og vi mødtes jævnligt for at diskutere og følge op på gode muligheder. Dengang var jeg stadig ikke overbevist om, at jeg kunne klare det. Jeg blev ikke født i Spanien, jeg studerede ikke Spanien og jeg havde ikke fået nogen kontakter i forbindelse med min franchise. Jeg arbejdede hjemmefra for et lille firma, så jeg havde ingen venner på kontoret. Men (der er altid et "men") mit ansigt, og derefter min krop, ændrede sig takket være TR90, og det gav mig min selvtillid tilbage. Jeg begyndte at skabe min egen historie med mine egne oplevelser. Jeg er fuldkommen engageret i det her projekt, hver eneste dag. Det betyder ikke, at man skal gå ud og tale med alt, der rører sig, men man skal være på konstant udkig efter entreprenører og tilfredse kunder. Jeg lover, at når man så endelig ser tilbage på de mange udfordringer, og ser på hvor godt man har det lige nu, så kan man ikke lade være med at grine. 

Denne forretning er drevet af følelser. Hvis du har det godt, så sørg for at få mest muligt ud af det. Hvis du er ked af det, så kontakt en fra dit team. Genoplad dine batterier. Gør det, succesfulde mennesker gør. Elsk dig selv. Træn i en time, meditér eller dyrk yoga. Det handler bare om at tage tid til sig selv og vise, hvad du er værd, så skal dit team nok følge med. Man bør lede ved sit eksempel. Læs alt, hvad virksomheden sender til dig, og forvent ikke at modtage træning i alting. Træn dig selv. Der er utroligt meget tilgængelig information, og det er ofte lettere bare at spørge. Du vil dog se anderledes på tingene, når det går op for dig, at DU er din forretning, og DU er ansvarlig for din egen succes.

Jeg blev nødt til at slappe af i næsten 7 måneder, da jeg ventede mit andet barn. Jeg var for svag til at bevæge mig. Takket være min gode ven Cecilia Molina følte mit team sig ikke overset. Jeg tænkte ofte på at give op, men lige før jeg skulle føde, begyndte jeg at få det bedre. Så jeg tog afsted for at møde en potentiel kollega, der boede 500 km væk. Hendes kvalifikationsproces startede, da jeg var hjemme med mit barn, og jeg støttede hende over telefonen, mens hun blev Executive. Det var her, jeg virkelig forstod, hvordan min forretning kunne vokse og hvordan teknologi kunne hjælpe med til at gøre alting lettere. Jeg arrangerede flere møder og træningssessioner og min forretning begyndte at vokse igen.

Jeg tager til alle virksomhedens møder. Vi organiserer møder og webinars i teamet, enten via Skype eller personligt. Jeg sørger altid for, at mine træningssider på Facebook er aktive. På den måde kan jeg altid dele informationer med mit team.

Denne forretningsmulighed har ikke kun ændret min hud og min krop, men også mit hjerte. Det lægger folk mærke til, og de ønsker det samme for sig selv. Jeg kan ikke lide at sammenligne folk. Alle er sig selv. Men jeg prøver at skabe en sammenhæng for at forstå folks potentiale og lære dem at bruge det til at tale med andre. Jeg har ikke noget imod, at nogen er bedre end mig. Tværtimod. Jeg prøver at lære af dem.

Der er ikke andre mærker end Nu Skin hos mig. Det er den bedste måde at gå forrest på. Hvis din forretning ikke klarer sig, som den burde, så spørg dig selv om du er 100% engageret.