Er du der stadig?

FORTSÆT

Berit Viken Engan

Berit Viken Engan

Berit-Viken-Engan

Inden jeg fandt Nu Skin, eller det vil sige, inden Nu Skin fandt mig, var jeg lige flyttet hjem til Norge efter at have boet i Australien i et år. Jeg holdt fri året efter gymnasiet, da jeg ikke vidste, hvad jeg skulle på daværende tidspunkt. Det år med rejser og arbejde gav mig en forsmag på et liv med frihed. Jeg er opdraget med god arbejdsmoral, men tanken om at arbejde på et kontor mandag til fredag og at have en chef de næste 40 år, var meget frustrerende for mig. Jeg ville have muligheden for at vælge selv, have friheden til at rejse, være sammen med familie og venner - og jeg tænkte; der må da være et alternativ!


Folk omkring mig sagde, jeg skulle stoppe med at drømme, at det var umuligt, og at jeg enten skulle få et ”rigtigt” job eller gå i gang med at læse. Så dukkede Nu Skin op. I starten forstod jeg ikke forretningen. Men da jeg så kompensationsplanen, var min første tanke: Jeg har aldrig fået tilbudt dette før; tid og penge og muligheden for at hjælpe andre med at få succes. Først var jeg skeptisk, men jeg havde en god mavefornemmelse, og noget sagde mig, at dette kunne være det, jeg ledte efter - så selvom jeg ikke kendte noget til forretningen, eller til hvordan man får succes, startede jeg; med en drøm om at kunne sige mit job op, kunne leve af min egen forretning og have frihed mandag til fredag.

Selvfølgelig har der været udfordringer på vejen. Jeg var meget ung da jeg startede, og jeg havde ingen erfaring med at drive forretning - men jeg havde en drøm. Jeg startede med en positiv attitude, og jeg har altid været stædig så jeg lovede mig selv en ting; at fordi jeg havde besluttet mig for at starte, besluttede jeg mig også for ikke at stoppe uanset hvad der skete. Jeg skrev det ned, og har mindet mig selv om det mange gange.

Og udover det, gik jeg ind i det med mod på at lære. Jeg fik af vide i starten, at hvis succes var vigtigt for mig, skulle jeg lave en liste med mål, et Dream Board og deltage i alle events og møder. Det har jeg gjort lige fra starten, også inden jeg vidste hvorfor det er så vigtigt.

Jeg besluttede mig fra starten for at blive Ruby Executive - jeg var så spændt, og var sikker på, at jeg kunne få det til at lykkes, så jeg sagde hurtigt mit job op. Men som det ofte sker, så gik tingene ikke efter planen, og jeg måtte få arbejde igen. Men ikke længe efter, oplevede jeg, at min organisation voksede igen, og jeg troede fuldt og fast på, at det kunne lade sig gøre, hvis jeg sagde mit job op igen. Jeg blev skuffet da det samme gentog sig, og jeg måtte finde et nyt job.

Efterfølgende brugte jeg tid på at tænke over, hvad jeg gjorde galt. Det var ikke forretningen, produkterne eller teamet det var galt med - det var mig. Jeg var ikke klar, og jeg havde ikke det engagement, jeg ved er nødvendigt hvis man skal klare sig i denne branche. Jeg fokuserede mest på mig selv; min succes, mine salg, mine partnere, mig, mig, mig. Jeg arbejde ikke - forretningen handler om at fokusere på andre.

I 2014 sagde jeg mit sidste job op, udover Nu Skin. Igen flyttede jeg fra Norge til Australien, da det altid havde været mit mål. Det var det. Jeg gjorde det. Jeg måtte enten få det til at fungere eller tage tilbage til Norge og finde et nyt job. Jeg vidste med mig selv, at det ikke var en mulighed. Denne gang, ville jeg klare det. Langsomt, men sikkert skete der noget. Efter mange sagde ”nej” og negativ feedback fra folk, der ikke troede på mig eller forretningen, var jeg endelig i stand til at realisere, hvad det var meningen, jeg skulle. Det der i sidste ende virkede for mig, var at finde mine egne metoder og arbejde igennem sociale medier. I dag, seks og et halvt år efter, jeg blev Executive, er jeg blevet Blue Diamond / Executive Brand Director. Jeg er så utrolig taknemmelig, og jeg er glad for, at jeg aldrig gav op når det føltes umuligt og uopnåeligt. Jeg ville gøre det hele igen; det har været alle arbejdstimerne værd.

Min forretning begyndte at vise resultater, da jeg stoppede med at fokusere på mig selv. Det handler ikke om mig eller dig, men om de mennesker, vi taler med og deres behov; både kunder og partnere. Det handler om at sætte andre før sig selv og lede vejen så andre kan lære og kopiere; det er sådan, vi hjælper andre med at få succes. Vi går foran med et godt eksempel. Det handler om at arbejde som team, støtte hinanden, heppe på hinanden og tro, både på dig selv og dit team. Det handler om aldrig at give op. Kom igennem svære tider, for de kommer! Det er desværre der, hvor nogen giver op. Vær ikke den person, der ser andre nå deres mål, men glemmer dit eget. Bliv ved. Det skylder du dig selv. For det er her magien sker. Hold modet oppe! Kom ud af din comfort zone hver dag og husk at have det sjovt! Giv ikke dine drømme op!

Jeg fik et vigtigt råd, da jeg startede. At skrive ned, hvilket slags menneske jeg var, og hvilket menneske jeg ville være når jeg fik succes. Det har hjulpet mig med at holde fast i mine værdier. Jeg vil blive ved med at have fødderne på jorden, få andre til at føle sig godt tilpas, sprede god energi og være en hjælp - at bruge muligheden, jeg nu selv har til at hjælpe andre. Jeg elsker virksomhedens værdier. Hver gang, jeg hører Sandie King tale, får jeg gåsehud; de passer så godt til mine egne. Jeg er utrolig stolt over at være involveret, og over at involvere nye mennesker i en virksomhed med så gode værdier. Jeg er taknemmelig for vores fællesskab og team. Det er utroligt, hvordan virksomheden tiltrækker positive, spændende og ambitiøse mennesker. "Hvis det du laver, ikke kommer fra hjertet - så lad være". Det har givet mig meget mere end bare frihed. Det har gjord mig til en bedre person - jeg tager mig af mig selv og andre, og jeg har fået en ny familie. Tak, Nu Skin, for dette!